Salem - lokalt ledarskap i moderat valanalys

PerSchl200

Per Schlingmann, partisekreterare för (m)


Igår presenterade partisekreteraren och Carl Cedershiöld partiets eftervalsanalys, DN har en artikel idag. Eftervalsanalysen är trevlig läsning för oss Salems-moderater.:

"De tio kommuner där den positiva kommunala röstsplittringen var störst (överskott i kommunalvalet i förhållande till riksdagsvalet, min anm): Boden, Västervik, Vellinge, Bjurholm, Salem, Kristinehamn, Solna, Habo, Vara och Hjo. I likhet med kommunerna som ökade mest i kommunalvalet är detta kommuner som lyckats med det lokala ledarskapet. Betydelsen av det lokala ledarskapet har förstärkts över tid, det spelar större roll än i tidigare val. Den geografiska spridningen är betydligt större än när det gäller kommuner som är framgångsrika i riksdagsvalet och här finns definitivt ingen Stockholmsdominans, vilket visar att ett framgångsrikt kommunalt ledarskap kan skapas var som helst i Sverige, även där förutsättningarna är tuffa."

Lokalt ledarskap handlar - enligt min mening - om en gedigen moderatgrupp av politiker med god förankring lokalt, en tydlig politik som kan kommuniceras väl med kommuninvånarna. Lätt att säga, men det krävs mycket jobb för att leverera.

I DN artikeln skrivs: "Moderaternas samhällskritik måste fortsätta, partiet vill väcka den mesta nyfikenheten även i nästa val". Så rätt så.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback