Lofoten är vackert!

Skrova större Det här är Skrova, en liten ö precis innanför Lofoten i Nordnorge. Färjan från fastlandet lägger till här. Färden över öppet vatten var minst sagt gungig. Det mest fascinerande med Lofoten är 1/ landskapet (från polarfjäll till skärgård) och 2/ ljuset. Vädret är ofta grått och regnigt, men när solen strilar igenom molnen och lyser upp bergsidorna, då ska kameran fram!


Smör eller kanoner på overhead

"Ekonomi är läran om att prioritera om resurser ska användas till smör eller kanoner" har någon sagt. I lördags sällade vi moderater i Salem oss till den engagerade skara som inte bara önsketänker om skattepengar och service utan också törs välja mellan olika "helt nödvändiga" budgetposter. Hur vi gör? Det gäller att tänka på medborgarperspektivet. Alltså; får Salemborna verkligen nytta av om vi säger "ja" till dessa nya pengar? Hur fungerar verksamheten idag, får vi valuta för de pengar vi anslår? Finns det "luft" i någon budget eller argumentation?

När resonemangen löper över overheadbilder späckade med siffror, interpunkterade med röda markeringar som ska angripas särskilt,  hoppas vi att det vi presterar under tre timmar en vacker  lördagsförmiddag någotsånär rimmar med vad som förväntas av oss. Upp till bevis under valåret 2006!

PS  Resultatet? En veckas budgetgenomgång samt förhandlingar med fp, c och kd återstår. DS


Mermaid street, Rye

Mermaid street, RyeBilden visar Mermaid street, den finaste gatan i Rye, en medeltidsstad i Sussex, Storbritannien. (Klicka på bilden för förstorning.)


Välkommen!

Jag tänkte testa "bloggmediet" för något så vackert som färgfoton och grå kommunalpolitik hemifrån Salem, sydväst om Stockholm. Där är jag kommunstyrelsens ordförande (m) och försöker sätta färg på närdemokratin. Blir det intressant i en blogg? Jag hoppas det! Roligast blir det med fler kommentarer.

Naturfotografering är ett fritidsintresse, främst under den varma årstiden. Favoritbilderna tar jag chansen att visa upp här.