Tror du att mobilfria zoner fungerar?


SvDhälften

(Klipp från SvD 31 maj)

Igår var vi några borgerliga politiker som fick det tvivelaktiga nöjet att uppleva hur SL-styrelsens vänstermajoritet beslutade om mobilfria zoner i SL-trafiken. Längst fram och längst bak i bussar, tunnelbanor och pendeltåg ska det vara mobilfritt. Det här kommer inte att fungera!

Visst är det jobbigt att som medpassagerarna behöva lyssna till högljudda, privata samtal i mobiltelefon om middagsmat, senaste utekvällen m m. Men är detta rätt väg att få stopp på det? Kommer de som blir uppringda och "sitter fel" verkligen att knäppa av samtalen? Flyttar man flera vagnar för ett kort samtal? Framför allt, hur går det i rusningstid när man är glad över att överhuvud taget få en plats? Hur kul är det att behöva säga till en medpassagerare som "sitter fel" och svarar i mobilen? Vilka stämningslägen ska uppstå kvälls- och nattetid när det kan vara oroligt i T-banan? Hur många vågar säga ifrån?

Hur kan man påstå att beslutet är till för elallergikerna när det - milt uttryckt - finns rätt gott om elektroner i såväl T-banevagnar som pendeltåg p g a all starkström och elektronik?

Beslutet stöds av (s), (v) och (mp). Uppenbarligen tror man att förbudet kommer att efterlevas. Är det rosenröda drömmar eller "gröngölig" beskäftighet? (Vi ska komma ihåg att det är miljöpartiets käpphäst vi pratar om.)

Hur som helst; när de vill ge sken av regionpolitisk dådkraft riskerar de att skapa förvirring och gråzoner, ett gap mellan förväntningar och verklighet som underminerar SL:s varumärke.

Tror du att mobilfria zoner fungerar?


Kommentarer
Postat av: Åsiktstorped-Micke

Det här är bara ett sätt att odla politikerförakt. total idioti.

Våga vägra mobilfria zoner! Personligen kommer jag prata i mobil i mobilfria zoner så fort jag kommer åt.

Postat av: Lennart Kalderén

Du "torpeden", innan du fyrar av; M, fp och kd var emot. / Lennart

2006-05-31 @ 16:02:08
Postat av: Åsiktstorped-Micke

Kalderén, jag vet. Det är nog mest miljöpartiet som odlar föraktet. Och det är miljöpartiet som får mest av min salva :-)

2006-05-31 @ 16:07:45
URL: http://www.asiktstorped.se
Postat av: Mårten

Tja,

mer konstruktivt för Landstinget vore väl att lägga pengar på hög för att bygga en ny station vid Uttran. Kanske delfinansiering m h a en basstation för mobiltelefoni på taket? ;-)

Mårten

2006-06-07 @ 10:40:44
Postat av: Lennart Kalderén

Ja, det kan man ju tänka sig. Men det är ju det där med restiderna för pendlarna som blir längre. / Lennart

2006-06-08 @ 12:45:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback