Nynäspendlarna får inte bli frånkörda i Västerhaninge

X60m300px

Omkopplingsproblemen på de nya X-60-tågen är orsaken till att pendlare till Nynäshamn nu måste byta tåg i Västerhaninge.

 

När SL-styrelsen träffade missnöjda Nynäshamnspendlare i fredags framkom ett ytterligare problem som ”lass på börda” Nynäsbor: Vid tågbyte i Västerhaninge har det hänt att ”Lillpendeln” kört ifrån resenärer som just kommit in med pendeln från Stockholm. Eftersom detta verkade vara ett extra allvarligt problem – ovanpå alla andra – krävde vi moderater på att SL:s styrelsemöte igår att AB Stockholmståg måste säkerställa att bytet vid Västerhaninge måste fungera bättre.

Följande framkom vid frågestunden med SL:s tjänstemän:

 

SL anser det helt oacceptabelt att ”Lillpendeln” kör ifrån pendlare som just kommit in från Stockholm. Även om ”Lillpendeln” ligger precis på tidsgränsen (4 min marginal) när Stockholmståget blir synligt ska man vänta.


 

Enligt uppgift har Stockholmståg vidtagit den ovanliga åtgärden att ta enskilda samtal med sina tågförare om detta, för att säkerställa att det inte upprepas.


 

Stockholmstågs personal har ännu inte tillgång till de handdatorer man planerat för informationsöverföring. Även om så är fallet anser SL att informationen till resenärerna när ersättningsbussar ska användas ska kunna fungera.


 

-  Vi har ställt våra frågor och krav på djupet för att SL och Stockholmståg ska kunna uppfylla sitt ansvar. SL:s tjänstemän har på sammanträdet försäkrat att man har daglig uppföljning av denna fråga. När Nynäspendlarna utsätts för så mycket andra påfrestningar måste bara bytet fungera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback