Ge oss fler poliser först, Thomas Bodström!

Polisbild

Hur ska varje elev kunna få en kontaktpolis när det inte finns tillräckligt med poliser för att besöka grundskolorna?

Thomas Bodström gick häromdagen ut och föreslog att varje skolelev före avslutningen skulle få en kontaktpolis.

 

För oss luttrade kommunpolitiker känns utspelet nästan som ett hån. När vi försöker få närpolisen att fungera, då omorganiseras de tillgängliga poliserna för att räcka till ordningspolisen. När vi moderater som sitter i Polisstyrelsen för Stockholms län försöker se till att polisen går ut i grundskolorna och informerar om lag och rätt, då lyckas vi bara efter votering mot hela vänsterblocket och polismästaren, som istället vill slå till med besparingar.

 

Thomas Bodström är advokat som blivit s-politiker. Bodström har fått vänja sig vid att vara justitieminister i en verklighet där hans eget parti lagt hämsko på rättsväsendet, dels därför att de prioriterar annat, dels för att deras samarbetspartier har en mycket ambivalent inställning till polisfrågor.

 

Det finns inte en chans att dagens fåtaliga poliser ska kunna fungera som en kontakt för samtliga skolelever. Se istället till att vi får fram fler polistjänster. Medverka till att de får tjänstgöra i synlig kontakt med skolor och kommuninvånare. Tag dina partikamrater som inte vill prioritera polisen i hampan. Håll v och mp kort.

Thomas Bodström måste inse att det gäller att förändra attityderna till polisfrågor inom det parti han valt att jobba för, så att ni kan vara med och förstärka rättsväsendet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback