Kolchospolitik!

DS-rubrik                Diskriminering av det mest naturliga som finns.

I stora delar av landet vill man folkomrösta för fler alternativ och större valfrihet i barnomsorgen, bl a vårdnadsersättning till familjer som väljer att själva vårda sina barn. Om detta tycker förskoleminister Lena Hallengren (s) följande:

- Det är ju en fråga som kommunerna varken har ansvar för eller möjlighet att påverka.

Enligt "Dagens Samhälle" tycker hon också att de som kräver folkomröstning inte tar "ett så viktigt uttryck för människors deltagande på allvar". Enligt regeringen handlar det i så fall om vårdnadsbidrag direkt till föräldrarna och därför inte förenligt med lagstiftningen, konstaterar ministern vidare.

 

Så långt har vi alltså kommit. Vi visste det sedan förut. De föräldrar som vill ta hand om sina barn har inte rätt till någon del av samhällets resurser. Trots att de betalar lika mycket skatt som de som väljer att lämna barnen på dagis. Hur var det Göran Persson sade i förra valrörelsen? ”De personerna har ju valt en annan livsstil, som inte vi ska subventionera.”
 
Den barnomsorgsform som många ser som den mest naturliga och ursprungliga diskrimineras. Enligt statsministern är det ett så pass avvikande val att samhället inte ska stödja det. Kommuner ska heller inte få processa sådana budskap i demokratiska former. ”Kolchospolitik”, säger jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback