Screening på Hantverkargatan


Landstingsverksamhet på annat håll. (
www.fotolia.com)


Här kommer en kommuniké från landstingsfullmäktige på Hantverkargatan i Stockholm. På tisdagen har vi varit församlade för att fatta vissa beslut. Bland dem märktes ytterligare 400 miljoner till sjukvården, bolagisering av Södertälje sjukhus och motion om screening för bukaortaneurysm.


Men inte bara det. Frågor och interpellationer har också ställts och diskuterats: leveransproblem på de nya X60-tågen, finansieringen av spårvagnar och rörelsehindrades möjligheter och problem i busstrafiken.


Som alla kan se är ämnesbredden enorm, samtidigt som detaljnivån kan bli väl nära. Därmed blir debatterna ofta ganska abstrakta och känns inte alltid så närliggande.


Nu är det ju inte spänningsnivån för oss som sitter i landstingsfullmäktige som är avgörande för fullmäktiges legitimitet, utan den demokratiska förankringen hos väljarna i länet. Och det är klart, alla skattebetalare kan väl inte uppbåda någon större fascination över vår dagordning. Men håll med om att det är ganska unikt att problem och frågor som samma skattebetalare kommer i beröring med - och har många synpunkter på - kan "lyftas" och diskuteras inom någon månad i Sveriges näst största parlamentariska församling.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback