Södertälje får internationell lyster


Södertälje kanal                             (Foto: 
www.sodertalje.se)

DN skriver om ett begynnande samarbetsprojekt mellan staden Södertälje och supermakten USA. USA:s ambassadör har tagit kontakt med Anders Lago (s) för att underlätta för södertäljeungdomar att studera i USA. En företagsmässa ska arrangeras för att knyta kontakter med amerikanska företag.


Projektet emanerar från det faktum att Södertälje tagit emot fler Irakflyktingar än USA och Kanada tillsamans. Efter Anders Lagos uppmärksammade besök i kongressen i Washington DC har kontakt tagits från ambassaden, uppenbarligen för att amerikanarna vill göra något för att upprätta sin image i flyktingfrågan.


Södertälje har det mycket jobbigt med omhändertagande av flyktingar i en omfattning som nog inte någon annan svensk kommun upplevt. Ett samarbetsprojekt som detta råder inte bot på den grundläggande obalansen i flyktingjämförelsen med USA. Men ändå kan jag inte låta bli att se samarbetet som ett upplyftande och ganska trevligt tecken. Södertäljeborna och kommunen förtjänar denna positiva internationella uppmärksamhet.   


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback