(s) bloggar om vårdnadsbidraget


FotoliaVårdnadsbidrag

Jag vill inte undanhålla er några (s)-bloggars kritik mot vårdnadsbidraget. Uttalandena är oförblammerade, avslöjande och därför läsvärda, åtminstone initialt.

Caroline Heimersson-Olsson (s), Sörmland:

"Naturligtvis kom våra samtal att handla om världens bästa socialdemokratiska uppfinning-förskolan."

Maria Stenberg, (s), Piteå, "Norrblogg" (med en mycket vacker vinjettbild från fjällen):

Borgarna har alltså fixat så att vi andra är med och betalar deras barnflickor!! Det är nästan så att jag storknar när jag tänker på det.....

Anna Wikström, (s) i Sollentuna:

Vårdnadsbidrag blir dyrt och stjäl resurser från förskoleverksamheten.

Det sista argumentet är verkligen värt att bemöta. Att ge föräldrar möjlighet att vårda sina barn ses inte som en lika legitim verksamhet som förskolan. Förskolan ska vara norm, allt annat synes vara avvikande. Stillsamt undrar man om alla vi vars föräldrar (läs mödrar) såg till oss på 1960-talet växte upp i en miljö som ses som "sämre" än förskolan. Betänk följande: genom vårt skattesystem m m har det sedan länge varit snudd på omöjligt för de familjer som vill att vårda sina egna barn. Detta faktum är värt att betänka två gånger, minst.

Göran Persson (s) sade en gång om de familjer som vårdade sina egna barn: "Det är en befolkningsgrupp som valt en annan livsstil som vi inte ska subventionera". Tydligare kan inte en diskriminerande familjepolitik beskrivas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback