Ett par dagar före demonstrationerna



Ett par kvällar före demonstrationerna
och kommunen och dess invånare ställer in sig på den prövning som väntar. Idag fattades ett beslut att beställa väktare som ska eskortera hemtjänsten på lördag. Förra året sprang "demonstranter" i olika omgångar i agressiva rusningar runt hemtjänstens utgångspunkt och deras bilar, varpå vi ställde in hemtjänsten under de värsta timmarna. I år får de sällskap.
 
En del salembor bestämmer sig för att stanna hemma, andra för att hålla sig borta. Folk har sett obekanta personer som rekat i terrängen och gjort skisser över gångvägar. En restaurangägare är fundersam om de många bokade middagsgästerna vill och kan komma. Vi har fått meddelande om att idrottshallarna håller stängt på lördag, inklusive ishallen. Polisen och dess volontärer var ute i onsdags för att idka dörrknackning och informera, bra initiativ.

Polisen beslutade om avslag på Nätverkets marsch och tillät endast en stående demonstration. Nätverket överklagade i måndags. Länsrätten avslog överklagandet i onsdags. Ett nytt överkagande har nu skett till Kammarrätten. Först måste Kammarrätten avgöra om ärendet får prövningstillstånd. Om det beviljas ska rätten sedan pröva sakfrågan. Frågan är om Kammarrätten hinner med det före demonstrationerna?

Mycket är ovisst, precis som vanligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback