Nytt grönt gräs för det vackra spelet


(Samtliga foton: Ewa-Lena Rasmusson)

I lördags fick 800 fotbollsspelande ungdomar i Salem och Rönninge en ny konstgräsplan. För omkring 10 miljoner i investeringar har den tidigare grusplanen på Berga nu fått en läcker, grön konstgräsyta. Hundratals spelare, föräldrar och intresserade hade kommit för att se spel med 11-mannalag, 7-mannalag och små knattar med 5-mannalag.



Brasilien spelar fotboll när den är som vackrast. "El juego bonito", det vackra spelet heter det på portugisiska, som det talas på Copacabanas stränder och Ipanemas gator. Kurre Hamrins 3-1 mot Västtyskland 1958 hade inte kunnat göras på en grusplan. Tomas Brolins 1-0 på frispark mot Rumänien 1994 hade hoppat till på en grusplan och tofflats över ribban. Zlatans trollkonster gör sig inte bland småsten. Fotboll blir bättre när det spelas på gräs. Därför har Salemspolitikerna tyckt att Rönninge Salem Fotboll behövde en gräsplan som är spelbar kontinuerligt. (Tidigare finns den klassiska Salemsvallen med känsligt naturgräs.)



"Fotboll är inte en fråga om liv eller död. Det är mycket allvarligare än så". Detta klassiska citat från den likaledes legendariske Liverpool-coachen Bill Shankly kanske inte ska tas helt bokstavligt, men får ändå illustrera det stora fotbollsintresse som många av oss har. Under de senaste fem åren har Salems kommun fått två nya minifotbollsplaner med konstgräs och nu Berga bollplan. Låt nästa Zlatan komma från Salem eller Rönninge.

Kommentarer
Postat av: Undrande salemsbo

Hej



Hur mycket har detta projekt kostat Salems kommun och vad jag vet så skall gräset bytas ut efter 10 år och vem skall betala detta?

2008-09-04 @ 09:33:53
Postat av: Lennart Kalderén

Hej! Konstgräsplanen har kostat omkring 10 miljoner inklusive rätt komplicerade markarbeten och kostnader för att hantera överklaganden. Planen betalas av skattepengar. Att konstgräset har en livslängd på ca 10 stämmer med de informationer jag fått. Det vore trevligt om du kan underteckna med namn nästa gång.



Med vänlig hälsning / Lennart Kalderén

2008-09-06 @ 14:41:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback