Avskaffa värnskatten!

Stenar400

I en artikel på
DN-debatt är vi 17 moderata kommunalråd som kräver att värnskatten ska avskaffas. För mig var det naturligt att skriva på. Jag tycker helt enkelt att ingen förvärvsarbetande ska behöva betala mer än max hälften av en inkomstökning i skatt. Det är en enkel och högst naturlig princip.

När värnskatten infördes 1995 var det fortfarande stora statsfinansiella problem efter valutakrisen 1992 som skapades av kronans utsatthet för utländska angrepp. Nu visar statens budget överskott. Då borde en moderatledd regering föreslå att värnskatten avskaffades.

Ingressen till debattartikeln:

"Sjutton moderata kommunstyrelseordförande pressar regeringen Reinfeldt: Värnskatten behövs inte längre för att klara statens budget. Värnskatten på höginkomsttagare infördes 1995 som en tillfällighetsåtgärd med motiveringen att komma till rätta med statens budgetunderskott. Moderaterna röstade då emot värnskatten med argumentet att tillfälliga skatter tenderar att bli permanenta. Men nu går statsbudgeten med väldiga överskott och moderaterna leder en borgerlig regering. Det går inte längre att hävda att värnskatten behövs för att klara statsfinanserna. Den har i stället blivit en straffskatt på utbildning, risktagande och hårt arbete. Därför är det hög tid att slopa värnskatten. Det kräver sjutton moderata kommunstyrelseordförande. Om inte en borgerlig regering med rekordstort överskott kan avskaffa värnskatten, vem ska då göra det? undrar de."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback