Salem får toppbetyg för äldreomsorg och medborgarinflytande


BrittPEE300

Per-Erik Ekman och Britt Hallberg, två av våra politiker med äldrefrågor som hjärtefråga, framför Säbyhemmet, vårt senaste äldreboende som får ta emot många studiebesök.


SCB har genomfört enkäter i bland invånarna i 62 olika kommuner. Resultatet är mycket glädjande för Salem. Vi får goda betyg genomgående, men sticker ut ordentligt på två områden. Salem får bäst betyg av alla 62 kommuner landet runt för äldreomsorgen. Bäst betyg ger bl a de som har egen erfarenhet av äldreomsorgen, som mottagare av vård eller anhörig.

Salemborna är också mest nöjda av alla på Södertörn ("topp tre" i Stockholms län) när det gäller möjligheterna till inflytande över verksamheten och politiken, samt information och öppenhet. Överlag får vi goda omdömen för den kommunala verksamheten. Det gäller inte minst möjligheten till prisvärt boende och den kommunala planeringen för bostäder.

Äldreomsorgen i Salem får högst betyg av 62 kommuner i hela landet som genomfört SCB:s edborgarundersökning under det senaste året. Bäst betyg ger de som har egen erfarenhet av äldreomsorgen och de som själva arbetar inom äldreomsorgen. Salemsborna är också mest nöjda av alla på Södertörn med sina möjligheter till inflytande i politik och verksamhet.

Resultatet är naturligtvis rejält upplyftande. Kommunen har satsat särskilt på äldreomsorgen. Vi är noga med personaldimensionering och god kompetens. Vi får också många studiebesök, såväl från Vingåker som från Japan. Ni som läser denna blogg vet också att dialogen med kommuninvånarna är en personlig käpphäst. Det är fröjdefullt att se att ambitionerna röner gensvar från kommunens invånare. Våra resultat bekräftar att information är viktigt och lönar sig. Anställda och politiker tackar för förtroendet.

Tilläggas skall att Salemsborna gärna ser ytterligare satsningar på gator och vägar, miljöarbete, renhållning samt vatten och avlopp.

RönTorgUngdSept2006i500
Kontakter vid Rönninge station.


Nog spelar det in att vi är en liten kommun med höga inkomster bland meborgarna. Men även om man jämför med andra, mindre förortskommuner sticker Salem ut på de flesta områden. Så lite stolta kan vi vara, på rent obektiva grunder. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback