"Varför håller du inte tyst, Hugo Chavez?"

Tjur400

Ibland är det välgörande med kungsord. Stundtals kan ett ord i rättan tid även komma från kungliga statschefer. Den spanske kungen Juan Carlos har bett Venezuelas utåtagerande president Hugo Chavez att
hålla tyst. På det iberianska toppmötet i Santiago kallade Chavez den tidigare spanske premiärministern (konservativ och icke närvarande) för "fascist" och "rasist". När nuvarande regeringschefen Zapatero (socialist) påpekade att Aznar var folkvald premiärminister i Spanien avbröt Chavez och tillät inga genmälen. Kung Juan Carlos fick nog och sade sin mening till Chavez. Se filmen här (på spanska).

Hugo Chavez är en president som visar allt mer totalitära drag i Venezuela.Lägg därtill en oförblammerad och vildvuxen retorik mot USA och den västvärld som leds av liberala-konservativa krafter. Chavez flörtar med Castro och Iran.

Kung Juan Carlos är en äkta monark av gammal europeisk stam. Han var delaktig i "återställaren" efter Francos dikatur. Han gick ut i TV och stoppade kuppförsöket i början på 1980-talet. Han har sagt ifrån nu. Välgörande att läsa om i novembermörkret. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback