Salemdemonstrationerna - Vad är våra rättigheter värda?

CD300

CD med bildspel

Idag, torsdag 23 augusti, uppvaktar vi justieministern och partivännen Beatrice Ask, (m). Det är ingen överdrift att tvärsäkert deklarera att Salemborna fått nog av undantagstillstånd i samband med decembermanifestationerna". Rasister och antirasister får blockera våra gator och torg under beteckningen "yttrandefrihet". Här får de en arena, bevakad av hundratals poliser, en lördag i december varje år.

De 14 500 invånarna i vår kommun frågar sig; "Vad är våra rättigheter värda?". "Vilken rörelsefrihet har vi om vi inte vet om vi kan nå E4:an?". "Varför ska inte grundlagen garantera att jag kan gå och handla i centrum?".

Yttrandefriheten är garanterad i grundlagen. Vi vill uppmärksamma att rätten att bo, leva och röra sig i säkerhet måste värderas lika högt. Därför behövs en översyn av Ordningslagen (reglerar demonstrationer). Polisen måste fundera principiellt om det inte är dags att säga nej eller flytta demonstrationerna. Salem och Rönninge är för litet för att vara ett slagfält med marschkolonner av maskerade ynglingar.

Vi behöver stöd i den här debatten. För att förtydliga vårt budskap och berätta om hur vi upplever dessa demonstrationer har vi tagit fram en CD med ett bildspel. Den finns på www.salem.se. Där finns också pressmeddelandet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback