Telefonkampanj - att bokstavligen möta sina väljare 3

UllaW

Kampanjavslutning i Salems centrum. Lokal s-politiker tar stöd av en av våra flitigaste telefonkampanjare Ulla Wickstein.

Vi har ringt upp ca 10 % av alla hushåll i kommunen under vårkampanjen och i valrörelsen. En mycket trevlig upplevelse! Det är korta samtal för det mesta. En del vill inte prata kommun och/eller  politik, andra har mer att säga. Men den gemensamma nämnaren hos nästan alla är att de faktiskt uppskattar att vi hör av oss. Och vi får in en hel del synpunkter på dagis, skola, gator, mopedstörningar m m. Synpunkter som vi försöker föra vidare och sedan återkoppla.

Under årets kampanj stötte vi på en hel del synpunkter på stora barngrupper i förskola och skola. I skolans fall är det viktigt att peka på att lokalerna också är flera och större, samt att det oftast är åtminstone två vuxna i klassrummet. Numera delar man (ännu mer än förr) gärna upp eleverna  i olika grupper och utnyttjar grupprum, loft och "kreativa rum".

Men när det gäller 6-årsklasserna och "fritis" ligger vi lite lägre när det gäller personalstyrkan än vi kanske borde. Därför har vi sagt nu i valrörelsen att vi kommer att prioritera mer personal till dessa verksamheter när vi behandlar budgeten för 2007. Detsamma gäller speciallärare för skolan.

Därmed är valrörelsen avslutad i Salem. Valledare Mats och undertecknad fick t o m hålla torgmöte i en halvtimme. Kul! Förhoppningsvis skriver vi och de andra i "Allians för Sverige" historia i natt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback