Salem - ett bra exempel på att Alliansens politik fungerar

DSspurtnr
Klicka för att läsa spurtnumret av "Dagens Salem".


Vilken härlig slutdebatt på TV! Det bästa borgerliga framträdandet under de år jag följt politiken. Det rådde ingen tvekan om vilken sida som var på offensiven och vilken halva som klamrade sig fast vid att man får nöja sig med 5,7 % arbetslöshet på toppen av en högkonjunktur.

Själva spurtar vi med lokala banderoller (se nedan) och lokal "spurttidning", två sidor "Dagens Salem". Vårt bärande tema är att "Salem är ett bra exempel på att Alliansens politik fungerar". För så är det! Jag har själv varit med och bedrivit majoritetspolitik sedan 1983 då kommunen nystartade (efter nio år tillsammans med Botkyrka). Vem kan tala om nedskärningar här? Att barn, ungdomar och äldre skulle vara eftersatta?

Istället är det så att vi moderater visat våra värdekonservativa grundstråk just genom att vi sett till att välfärden fungerar och utvecklas. Jag var själv med och byggde ut barnomsorgen på 1980-talet. Till de sossar m fl som sprider insinuationer om att vi moderater inte skulle bära välfärden säger jag; låt dem komma till Salem.

Vi moderater åstadkommer detta genom ett borgerligt samarbetet med fp, c och kd. Ensamna har vi inte majoritet, långt ifrån. Och där har vi "pointen"; det allianssamarbete vid bedrivit framgångsrikt i Salem i 23 år, det är en bra del indikation på värdeinnehållet i den borgerliga allianspolitiken på riksplanet. Där rycker vi undan mattan för sossarnas sätt att bedriva valrörelse. Nu har vi en dag till på oss att lägga den mattan tillrätta för en borgerlig alliansregering. "Ända in i kaklet och helst förbi det!"

Salembanderoll

Pigga politiker pryder pendelportal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback