På måndag blir det nya fotbollsplaner

Kulan

"Kulan", vår fina minifotbollsanläggning i Salem, mycket omtyckt.

Kommunstyrelsen får på måndag förslag om två nya gräsplaner i kommunen, en stor utökning. På Berga bollplan i Rönninge kommer kommunen att anlägga en konstgräsplan i samarbete med Rönninge Salem Fotboll. Målet är att planen ska stå klar till "Fotbollen Dag" 2007. Det enda som återstår innan definitivt beslut tas är en geologisk undersökning.

Meningen var först att konstgräsplanen skulle anläggas på Prästbodaängen i Salem, i ett samarbete med NCC som bygger Söderby park i närheten. Men protesterna blev hårda mot en alltför stor anläggning med belysning, parkering m m. Därför blir det en enklare naturgräsplan för träning (11-mannalag), utformad på ett sådant sätt att över halva ängen blir orörd.

Det här känns jättebra. Rönninge Salem Fotboll har 800 medlemmar och över 35 lag i seriespel. Alla minns vi ungdomstiden dammiga, hårda grusplaner där bollen måste behandlas med både två och tre tillslag innan den var under kontroll. Fler Hanna Ljungberg och Henke Larsson kräver gräsplaner!


Pele
Brasseteknik kräver gräsplan. (Ur "Sporten idag 1970")

Valfläsk? I november förstod vi efter ett möte att det inte skulle bli svårt att anlägga en konstgräsplan. Efter ytterligare inventeringar under våren av olika lägen och möten med representanter för de boende förstod vi att det inte skulle gå. Då lade vi om planerna för planerna. Kommunstyrelsemötet på måndag är det första efter vårens möten.  

Nyamlogon200


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback