Någon måste vara tråkig också

Pengrull

Det är inte säkert att pengarna ska rulla. (Foto: Mats Röhr)

Rönninge onsdag 6 september, 19.00-21.30, 
Rönninge intresseförenings valdebatt. Jag är mycket förtjust i dessa möten i det anrika Folkets Hus där inga högtalare behövs. Det är trevligt ikväll också, en rätt bra debatt som tyvärr får konkurrera med en inte fullt lika bra landskamp mot Liechtenstein och en tvekamp mellan statsministerkandidater.

Under kvällen blir jag offer för en del självömkan. Det är ju en överbudens valrörelse, där det tycks finnas hur stora plånböcker som helst. Kommunens s-opposition räknar på 25 miljoner i överskott, men har inte tänkt på att det beloppet inte tar hänsyn till de förslag på anslagsökningar som nämnderna har, varav ett par är nödvändiga. Gör man det blir de 25 miljonerna ungefär 3-4 milj. just nu och vi bör ligga på 11 milj. Kommunens enorma investeringsbehov har oppositionen också förträngt.

Men det är alla pigga förslag på nybyggen och fastighetsköp som får mig att bli "tråkig". Här ska det byggas idrottsplatser för friidrott, även om det inte finns några aktiva eller föreningar i kommunen. Det är bara att köpa mark. Ett annat förslag är att köpa in en punkthus på tre våningar och göra fritidsgård.

Det är då man reagerar. Kommunen har så pass stora investeringsbehov att vi faktiskt får lov att tänka på kärnverksamheten först. Vår investeringsbudget är "alla prioriteringars moder". Och inte kan undertecknad då delta i denna ystra jakt på att så många nya investeringar som möjligt. Det blir "nej" nästan hela tiden och en uppräkning av alla de komplikationer som vi står inför när det gäller investeringar. Fast å andra sidan är det denna surmulna återhållsamhet som gett oss så pass stort stöd genom åren. Någon måste vara tråkig och tänka på att det är skattepengar vi hanterar.

Nyamlogon200

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback