Det är vi som ska "reclaima" våra gator!

          
            67 lyktstolpar välta med traktor (klicka för större bild).

"Bra drag", "Fullt av kärlek". Så lydde två omdömen från ungdomar om "Reclaim the streets"-tumultet kring Sergels torg första maj. Glassplittret yrde, polisen var tvungen att ta fram batongerna, men många "reclaimare" trivdes uppenbarligen.

Vandalisering sker antingen i skydd av mängden eller tvärtom, i det fördolda. Vi i Salem fick känna på det senare beteendet. Salemborna vaknade upp på lördagsmorgonen och fann att någon dragit ut på en vansinnesfärd med en hjullastare (stor traktor) och vält 67 lyktstolpar, elskåp, bollplank m m. Det bygger på samma besinningslösa krosseri-mentalitet som man stöter på i de mest aggressiva kretsarna hos "reclaimarna". Föraktet för egendom är en sak, men det handlar ju också om att man låter sin förstörelselusta gå ut över det som byggts upp gemensamt av skattepengar. Ska sådana tala om "solidaritet"? Ska sådana ställa krav på samhället? Ska vi överhuvud taget  lyssna på dem?

Inom en diameter på 3-4 km förstörde vår våldsverkare värden för över 700 000 kr. Det lär ta flera månader innan gatubelysningen fungerar igen. Man frågar sig också om hur "traktormannen" kunde få hålla på ostört i ett par timmar? Salem har alltid varit illa utsatt, till stor del beroende på att det saknas poliser. Ska vi nu behöva anlita vaktbolag dygnet om för att freda oss från dessa marodörer, vi som betalar världens högsta skatter?

Det är vi vardagsmedborgare som ska "reclaima" våra gator!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj vad fördomsfull du var nu då, mer än vanligt. Eftersom inte du var där borde du egentligen inte uttala dig om Reclaim The City.

2006-05-20 @ 01:38:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback