Värre än tidigare

NMR2006

Foto: Elisabeth Ståhl, Salems kommun

Årets demonstrationer är värre än någonsin tidigare. Under eftermiddagen har omkring 400 poliser varit tvungna att jaga demonstranter över hela samhället, i centrum, inne på gångstigar i bostadsområden m m, gatsten har brytits upp och kastats, bilar har utsatts för stenkastning . Salems köpcentrum stängde vid 15.30-tiden.

Orsaken är att Nätverket mot rasisms demonstration inte avslutades enligt givet polistillstånd 14.00, istället blockerade man "mordplatsen" Storskogsvägen - Säbyvägen.

Det här visar tydligt att man inte längre kan fortsätta att ge tillstånd varken för Nätverkets eller Salemfondens (de främlingsfientliga organisationerna) demonstration. Avsikten från demonstranterna är antingen total konfrontation (Nätverket) eller att provocera den andra sidan (Salemfonden).

Salems kommun har tillskrivit regering och riksdag och bett om en översyn av ordningslagen så att polisen har en reell möjlighet att säga nej till demonstrationer som dessa. Det polisiära arbetet kring demonstrationerna skötte Stockholmspolisen strålande.

Vi vägrar se vår kommun som ett slagfält för någon slags årlig happening för extremistgrupper. Jag uppmanar alla lagstiftare som för sofistikerad argumentation om att yttrandefriheten inte får begränsas att komma hit ut och se med egna ögon vad som pågår.

Ett referat av händelserna kan läsas här.

Kommentarer
Postat av: K.G Hammar

Du är verkligen en ynkrygg Kalderen, du skulle gärna se nazister tåga i Sverige så länge det gick lungt och städat till. Det är sådana som du som gör moderaternas släktskap med högerpartiet så mycket tydligare, det främlingsfientliga våldets stegring i Sverige rör dig inte i ryggen så länge det går lungt till i din jävla kommun. Ett litet tips din fega krake, om du och resten av kommunen gick i bräschen för att arrangera en stor motdemonstration ute i Salem så skulle det inte behöva bli stökigt. Men så länge du gärna ser nazister rekrytera nytt folk så länge kommersen inte störs så kommer problemet att fortsätta...

2006-12-10 @ 17:13:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback