Salem sänker skatten med 23 öre

För två år sedan blev Salems kommun tvungen att höja skatten med 80 öre samtidigt som vi genomförde besparingar för omkring 8 mnkr. För en genomsnittsfamilj betydde det 3200 kr per år i höjd skatt. Därför känns det alldeles utmärkt att nu kunna betala tillbaka 900 kr per år. Ännu roligare känns det eftersom vi gör det grundat på en stabil ekonomi de närmaste tre åren. Vi sänker också skatten kombinerat med över 7 mnkr i ökade satsningar på kvalitet och förebyggande arbete.

Den borgerliga majoriteten föreslår nya satsningar på förebyggande ungdomsfrågor med fyra "fritidsfältare" som ska delas mellan grundskolor och fritidsgårdar, en kraftig utökning av fastighetsunderhållet, förebyggande socialvård, mer pengar till läromedel, personalhälsovård och kompetensutveckling, samt en satsning för att kapa kön till Musikskolan.

Investeringsbudgeten är "tung" med nya skolor/förskolor i Söderby Park och Rosenlund i södra Rönninge. Den senare ska erbjuda mer skolkapacitet för att kunna ge utrymme för utbyggnad i sydvästra Rönninge där kommunalt vatten och avlopp ska byggas ut fram till 2015. En ny fotbollsplan beräknas komma till i samarbete med NCC inom treårsperioden. Planen ska ligga på "Prästbodaängen" och byggs efter att en viss ytterligare utbyggnad skett i Söderby Park.

Läs mer här!    


Kommentarer
Postat av: Jinge

Men är du fortfarande kommunalråd i Salem? Håller du på med Sthlm Taxi fortfarande oxo? Minns du mig? F.d. Sacoordförande i kommunen 1990 tror jag det var..

Postat av: Lennart

Ja, jag är fortfarande kommunalråd. 1990, det var längesedan. Jag får forska.

2005-10-18 @ 21:57:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback