Gör en avstickare till Darmoor!


   
    Två bilder från Buckland-in-the-Moor, Dartmoor
    Dartmoorponnies (Klicka för förstoring!)

På vägen mot Cornwall längst sydväst ut i England, rekommenderar jag starkt en avstickare in i Dartmoor. Det är en nationalpark, ungefärligen av Storstockholms area, med ett vidsträckt hedlandskap och vilda hästar. Heden är skådeplatsen för Sherlock Holmes äventyr i romanen Baskervilles hund. I den romanen bildar dimma och fukt en dyster bakgrundstapet för ond, bråd död. "In real life, sommertime" är heden en solig och grönskande oas med vidsträckta vyer där fritt strövande Dartmoorponnies ersätter ulvars ylande.

Kommer man från Exeter kör man enklast till Buckland-in-the-Moor, där två av bilderna är tagna. Vägen dit är ett litet äventyr, en smal utmaning där grönskan - som så ofta i England - bildar ett tak över vägen som försämrar sikten men lyfter körupplevelsen. Man kör alltså bokstavligen genom det gröna landskapet på slingrande vägar med minimalistiska vägskyltar och når hastigt den lilla vackra byn, där man med fördel kan stanna vid kyrkan.

Sedan kan man köra vidare, stanna till vid någon av pubarna vid Postbridge och äta Ploughman´s lunch (bröd, Stiltonost, pickles och sallad).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback