Lanzarote



En lunch bestående av dagens fiskfångst vid
El Golfo på Lanzarote är en
skön upplevelse i januari månad för mig och Helene. Närmare de friska dyningarna 
gick det inte att komma.  


För fjärde gången blev det Lanzarote, den här sejouren för bröllopsresa. Jag kan verkligen rekommendera ön, som ligger längst norrut bland Kanarieöarna. Pålitiligt klimat (ca 20 grader under vår vecka, mest sol), karg men vacker natur och god mat.



Lanzarote blir mer och mer exploaterat, men vi fann lugnet i Playa Blanca, längst söderut. Vi bodde vid hamnen Marina Rubicon. Trots det var utbudet av fina restauranger mycket bra. Särskilt fiskrätterna bestående av dagens fångst var välsmakande. Man ska heller inte glömma de kanariska potatisarna och mojó-såserna, den röda och den gröna.


Hamnen Marina Rubicon, Playa Blanca, Lanzarote.


Lanzarote är en vulkanö där det senaste ödesbundna utbrottet var på 1700-talet. Ön är täckt av lava och svart vulkansand. Eftersom invånarna, vägledda av den nu bortgångne arkitekten César Manrique, bemödat sig om att husen och infrastrukturen ska ge ett propert intryck är alla hus byggda i vitt, med olikfärgade acessoarer. Vägsystemet är mycket väl utbyggt (bl a för EU-pengar). Den svarta, läckra asfalten mot de vita husen och estetiskt uppbyggda rondellerna gör biltouring till ett sant nöje runt ön.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback