(s) förstör betalningsmoralen i SL-trafiken

         

Sossarna i landstinget föreslår att alla resor med SL maximalt ska kosta 20 kr.
Detta ska finansieras genom att 20 kr också blir lägsta pris, idag är det 14 kr. Reser man exempelvis två stationer på T-banan i City kostar det alltså 20 kr. Men priset blir detsamma om man tar pendeltåg, T-bana och buss från Södertälje till Norrtälje.

Därmed bryter sossarna en snudd på helig princip inom kollektivtrafiken; att resans pris på något sätt är beroende av resans längd. Vad värre är; de använder skattepengar för att ännu mer av de offentliga tjänsterna ska verka näst intill gratis. (v) och (mp) måste vara överförtjusta. Den välanvända engelska sentensen "There is no such thing as free lunch", förtjänar att upprepas.

SL och landstinget har redan idag problem med att få förståelse för att det finns kostnader som måste betalas. Många tycker SL-kortet för 600 kr är dyrt, trots att det är billigast i Sverige. SL skattefinansieras
nämligen till drygt 50 %. "Plankningen" har nått rekordhöjder under 2005, en effekt av att vissa osolidariska sällar vägrar betala för de tjänster de utnyttjar, t o m tycker att vi andra ska betala för deras åkande.

Det är alltid någon som får betala! Ska sossarna fortsätta att förvrida kostnadssambanden för skattebetalarna, blir det antingen högre skatter eller överflyttningar av resurser från sjukvården som får betala denna "subventionskick".

Är det verkligen så här (s) vill bedriva kollektivtrafik? Vad säger de som varit med ett tag i "kollektivtrafiksvängen" och som kanske inte är så begivna på flörtandet med gratistänkandet? Landstingets skattemedel är inte till för att förstöra betalningsmoralen inom kollektivtrafiken. De  behövs istället  för att bygga ut och hålla järnvägarna, bussarna och tunnelbanan i gott skick.

Kommentarer
Postat av: Per Strömsjö

Visst.

Men det här handlar inte om hur man vill bedriva kollektivtrafik. Det handlar snarare om panik inför valet.

Postat av: Lennart K

Så rätt så. Men det gäller ju att exponera "paniken".

2005-11-01 @ 08:44:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback